Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyben sült, bőrös malac recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2,5 kg bőrös malachús
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl sör

Páchoz

  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csomag sertéssült fűszer
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzva)

Elkészítése

A pác a hozzávalóit összekeverjük.

A hús bőrős oldalát éles késsel berácsozzuk, majd a páccal bekenjük mindkét oldalát és hűtőben lefedve/lezárva legalább 3 órán át (de egy éjszakát is akár) hagyjuk pácolódni.

Egy tepsi aljára rákenjük a zsiradékot, elhelyezzük rajta a rozmaringot, rátesszük a malachúst úgy, hogy a bőrös fele legyen felül, végül ízlés szerint fokhagymagerezdekkel is körberakhatjuk.

Alufóliával lezárjuk és 210 fokos sütőben hagyjuk 2 órát párolódni. Nem kell forgatni!

Ezután levesszük a fóliát és további fél órát sütjük illetve pirítjuk a bőrét, közben 8-10 percenként sörrel kenegetjük.

Miután elkészült, tálcára tesszük és hagyjuk 10 percet pihenni, azután szeletelhető.

Nagyon kiadós és jól illik hozzá a sültt krumpli és a párolt lilakáposzta!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/egyben-sult-boros-malac/