Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Egyben sült dijoni oldalas burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,2 kg sertés oldalas (egyben) Páchoz: 1 tk dijoni mustár 2 ek olíva olaj 3 gerezd zúzott fokhagyma 1 ek sült hús fűszerkeverék 1 csipet chilipehely Körethez: 1,5 kg burgonya 5 dkg margarin 2 ek tejföl kevés tej 1 tk só 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható) Elkészítése: Az oldalast megmossuk és lecsepegtetjük A páchoz […]

Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
5 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,2 kg sertés oldalas (egyben)

Páchoz:

  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 ek olíva olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek sült hús fűszerkeverék
  • 1 csipet chilipehely

Körethez:

  • 1,5 kg burgonya
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek tejföl
  • kevés tej
  • 1 tk só
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható)


Elkészítése:

Az oldalast megmossuk és lecsepegtetjük

A páchoz az anyagokat jól összekeverjük és bedörzsöljük vele a hús mindkét oldalát, ezután egy tálcára téve, folpackkal lefedve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy a mustár puhítsa a húsrostokat és átjárják a fűszerek.

Egy tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük a pácolt húst, köré öntünk 1dl vizet, lefedjük vagy alufóliával lezárjuk és 180 fokon pároljuk kb. 2 órát, ezalatt egyszer megfordítjuk.

Ha egy villát könnyedén bele tudunk szúrni (puha a hús), akkor levesszük a tetejét és 190 fokon mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálcára téve 10 perc pihentetés után szépen szeletelhető!

A burgonyát megmossuk, hámozzuk, kockára vágjuk és egy edénybe téve felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Sózást követően puhára főzzük.

Leszűrjük, krumplitörővel egy kissé passzírozzuk és a többi hozzávalóval egy kézi turmix segítségével (legalább 6-7 percen keresztül) habosra turmixoljuk, miközben tejjel lágyíthatunk az állagán.

Pár szem burgonyát épp csak a kiadósabb étel kedvéért karikára vágva ropogósra süthetünk még a püré mellé, így gazdagíthatjuk a köretet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is