Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyben sült karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg karaj
  • 10 szelet füstölt szalonna (vékonyra vágott )
  • 10 szelet kolbász
  • 2 fej lilahagyma (felkarikázva )
  • ételízesítő
  • mustár

Elkészítése

Egy magas tepsit vagy jénai tálat kibélelünk alufóliával úgy, hogy később a tetejét is be tudjuk takarni vele. A karajt úgy vágjuk be, mintha szeletelnénk, de az alját nem vágjuk át teljesen, így a hús egyben marad. A szeletek közé egy-egy szelet szalonnát, kolbászt és hagymát helyezünk.

Ezután a hús tetejét megszórjuk ételízesítővel, majd alaposan bekenjük mustárral. Egy kevés vizet öntünk alá, hogy a hús ne száradjon ki, majd szorosan becsomagoljuk alufóliával.

Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Amikor már puha, kicsomagoljuk az alufóliából, és visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje szépen megpiruljon.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/egyben-sult-karaj/