Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 db sertéstarja csont nélkül /kb 2kg/ 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa ½ zeller 1 db alma 2 db paradicsom 2 db paprika 2 fej vöröshagyma 1 ág rozmaring 2-3 db gomba 4-5 gerezd fokhagyma só durvára őrölt bors 3-4 babérlevél 1 db chili paprika 2-3 evőkanál zsiradék / disznó vagy kacsazsír / […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Kautz Jozsef
Beküldte: 2015.01.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db sertéstarja csont nélkül /kb 2kg/
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • ½ zeller
  • 1 db alma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 2-3 db gomba
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • durvára őrölt bors
  • 3-4 babérlevél
  • 1 db chili paprika
  • 2-3 evőkanál zsiradék / disznó vagy kacsazsír /
  • 2 dl vörösbor
  • 3 dl húsleves /kockából is jó /
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor


Elkészítése:

A húst sózzuk, bedörzsöljük durvára őrölt borssal. A zöldségeket kisebb darabokra aprítjuk.

A zöldségeket egy tepsibe terítjük, ráhelyezzük a tarját. Köré rakjuk a fokhagymát babért, rozmaringot. Rátesszük a zsiradékot, 1-1,5 dl vizet, lefóliázzuk a tepsit és kis lángon kb 2 órát sütjük.

Levesszük a fóliát és a húst addig sütjük, míg szép piros színt kap.

A tarját kivesszük a tepsiből, letakarjuk és félre tesszük. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, ráöntjük a tepsiből a zöldségeket a szafttal együtt / kivéve a babért és a rozmaringot / a bort, húslevest, mustárt és 10- 15 percet forraljuk. Az egészet átpaszírozzuk egy sűrű szűrőn, ha kell ízesítjük és a hússal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is