Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg sertéstarja
  • 4 dkg császárszalonna

Páchoz

  • 1 kávéskanál mustár
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 kávéskanál ketchup
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 kávéskanál pirospaprika

Köret

  • 30 dkg hasábburgonya
  • 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 10 dkg csemege uborka

Elkészítése

A pác hozzávalóit összekeverem és a tarjaszeleteket beleforgatom (nem klopfolom ki) és 3-4 órára hűtőbe rakom.

A császárszalonnát sűrűn bevagdalom, majd 1 evőkanál zsíron megsütöm. A visszamaradt zsiradékon a tarja szeleteket készre sütöm.

A megsült húst a kisütött hasábburgonyával, ecetes gyöngyhagymával, csemege uborkával és kakastaréjra hajtott császárszalonnával tálalom.

https://receptneked.wps.hu/sertes/egyszeru-pecsenye/