Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű sült oldalas burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg friss oldalas
  • 2 fej fokhagyma
  • só vagy ételízesítő
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 dl olaj


Elkészítése:

Az oldalast daraboljuk, ízlés szerint sózzuk, majd a megtisztított fokhagymákkal tűzdeljük.

Szépen egy 30*40-es tepsibe helyezzük, 1 dl vizet aláöntve, alufóliával lefedve, 180 C előmelegített (légkeveréses) sütőbe helyezzük!

Először egy órán keresztül pároljuk, majd a fóliát levesszük és megforgatjuk a húsokat és tovább 40 percig 200 C fokos sütőben sütjük felső rekeszben, közben figyelve és locsolgatva, szükség szerint egyszer-kétszer megforgatva őket!

A hús órás sülése közben a krumplit meghámozzuk, daraboljuk majd az olajjal megforgatjuk, olajozzuk! Ezt követően a krumplit sütőtálcára helyezzük, majd a sütő alsó szakaszában az oldalassal a második órában együtt egy sütőtérben sütjük készre egyszer, vagy kétszer megforgatva egyenletes sütés céljából.

[box style=”info”]Oldalas sütésének ez a legegyszerűbb módja, de továbbá fűszerezhetjük törött egész köménnyel, boróka bogyóval és kis szegfűszeggel ízlés szerint!
Ha nem elég zsíros nyersen az oldalas, abban az esetben kis olajjal meglehet spriccelni![/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/egyszeru-sult-oldalas-burgonyaval/