Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Elzászi rakott hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg karaj (vagy tarja )
  • 1 kg burgonya
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 bögre bor
  • 0,5 bögre alaplé
  • 0,5 bögre víz
  • só
  • bors
  • 2 db babérlevél

Elkészítése

Kiolajozunk egy mély tűzálló tálat, a burgonya felét beleterítjük, erre kerül az ujjnyi szeletekre vágott hús, amelyet a fűszerekkel meghintünk. Az egészet a karikákra vágott hagymával beborítjuk, és a hátramaradt burgonyával befedve, ismét megsózzuk, megborsozzuk.

A borban feloldott erőleveskockával leöntjük, a babérlevelet beletesszük, és felforraljuk. A sütőbe toljuk, és lefedve jó puhára pároljuk. Végül a fedőt levesszük róla, és a tetejét megpirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/elzaszi-rakott-hus/