Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Elzászi sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontozott sertésborda
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg hordós káposzta
  • só
  • fokhagyma

Elkészítése

A kivert, besózott hússzeletek mindkét oldalát az olajban nagy lángon pirosra sütjük. A húst kiszedjük, félretesszük, a zsiradékba tesszük a lisztet, a paradicsomot, a tört fokhagymát, és kevés vízzel felforraljuk.

A hússzeleteket tűzálló tál aljára terítjük, a vékonyra szelt füstölt szalonnát rászórjuk, a káposztával betakarjuk, és a fokhagymás mártással leöntve, fedő alatt addig pároljuk, amíg az egész jó puha nem lett.

https://receptneked.wps.hu/sertes/elzaszi-sertesborda/