Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi disznópörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéshús
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 4 dl víz
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • zsír (vagy olaj)

Elkészítése

A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk.

Felhevített zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Összekeverjük, majd beletesszük a kockára vágott húst. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadunk 2 dl vizet.

Lefedjük es lassú tüzön addig főzzük, ameddig a hús megfő.

A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a többi vizet is hozzáadjuk. Ráöntjük a húsra, ételízesítőt szórunk rá és állandó keverés mellett még kb 10 percig főzzük.

Én tésztával tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/sertes/erdelyi-disznoporkolt/