Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sertéshúst csíkokra vágjuk, alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A szalonnát szintén csíkokra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban zsírjára pirítjuk. A szalonna zsírjára tesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Alacsony lángon üvegesre pároljuk őket. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Hozzáadjuk a sót, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A sertéshúst csíkokra vágjuk, alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük. A szalonnát szintén csíkokra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban zsírjára pirítjuk.

A szalonna zsírjára tesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Alacsony lángon üvegesre pároljuk őket. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.

Hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a sűrített paradicsomot és a fehérbort. A húsra még 1-2 dl vizet öntünk, hogy ne maradjon száraz, majd lefedjük, és alacsony lángon puhára főzzük (kb. 40-50 perc).

Ha a főzés közben a folyadék elpárologna, szükség szerint pótoljuk kevés vízzel, hogy a hús ne égjen le. Amikor a hús teljesen megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott zellerlevelet, és további 1 percig együtt forraljuk.

Tálalás:

Az erdélyi sertéstokányt melegen kínáljuk. Köretként tálalhatunk hozzá rizst, puliszkát vagy friss kenyeret, ízlés szerint.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is