Elkészítése
A húst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük.
A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és 1 dl vízzel.
Összekeverjük és ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk és ha közben túlságosan elfőne a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzöldet és ha elkészült, forrón tálaljuk.
1 evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk és ráöntjük a húsleves levét vagy vizet.
Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk duzzadni, főni. Ezután felforrósított sütőbe toljuk és ott dagad készre.









