Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi sertéstokány rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéshús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 szál zellerzöld
  • só
  • bors

A körethez

  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre húsleves alaplé (vagy víz)
  • 2 evőkanál olaj
  • késhegynyi bors

Elkészítése

A húst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük.

A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és 1 dl vízzel.

Összekeverjük és ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk és ha közben túlságosan elfőne a szaftja, kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzöldet és ha elkészült, forrón tálaljuk.

1 evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk és ráöntjük a húsleves levét vagy vizet.

Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk duzzadni, főni. Ezután felforrósított sütőbe toljuk és ott dagad készre.

https://receptneked.wps.hu/sertes/erdelyi-sertestokany-rizzsel/