Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Falusi göngyölt karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10-12 szelet karaj (csont nélkül)
  • só
  • bors

Töltelék

  • 3 főtt tojás
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 db piros húsú paprika (ha szeretjük a csípőset, akkor lehet hegyes erős is)
  • 4-5 db csemege uborka
  • 60 g bacon (helyette lehet húsos szalonna is)
  • 10 dkg sajt
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • só
  • bors

Panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez

  • olaj (vagy másmilyen zsiradék)

Elkészítése

Először a tölteléket készítjük el. A sajtot lereszeljük. A kolbászt, uborkát, paprikát, tojásokat, a bacont/szalonnát és a hagymát nagyon apróra vágjuk.Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt és először csak 1 evőkanálnyi tejfölt, majd alaposan összekeverjük. Ha szükséges, akkor hozzáadjuk a maradék tejfölt is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.A húsokat kiklopfoljuk. Töltés előtt sózzuk, borsozzuk, majd teszünk rá a töltelékből és feltekerjük. Mi ezután egy tálcára tettük és betettük a fagyasztóba, amíg félig meg nem fagyott. Sokkal könnyebb volt panírozni és sütni is.Ezután következett a panírozás és sütés. A panírozás előtt egy nagy edényben elkezdjük felmelegíteni a zsiradékot közepes lángon.Jöhet a panírozás: először lisztbe forgatjuk a húsokat, majd felvert-sózott tojásba és végül zsemlemorzsába. Amikor a zsiradék kellőképpen felmelegedett, akkor beletesszük a húsokat és közepes lángon szép pirosra sütjük minden oldalát.Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/falusi-gongyolt-karaj/