Elkészítése
A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan és gyúrjuk össze a darált hússal, zsemlemorzsával, tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával és a fűszerekkel ízlés szerint.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki zsírral. Tenyérnyi kupacokat tegyünk kis távolságra egymástól, melyeknek a közepébe olyan nagyságú fészket készítsünk, vájjunk, amibe 1 tojást bele tudunk majd ütni.
Miután ez kész, toljuk előmelegített, 200 fokos sütőbe kb 25 percre.
Vegyük ki a tepsit a sütőből és ha nem látjuk elég mélynek a fészket, kanál segítségével mélyítsünk még rajta, majd mindegyik fészekbe üssünk egy tojást. Borsozzuk, paprikázzuk meg a tetejét és toljuk vissza sülni.
Addig süssük, amíg a tojás már nem folyékony.
Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!









