Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fasírtfészek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • só
  • vaj
  • bors
  • késhegynyi köménymag
  • 4 tojás (annyi, amennyi fészket készítünk)

Elkészítése

A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki alaposan és gyúrjuk össze a darált hússal, zsemlemorzsával, tojással, a zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával és a fűszerekkel ízlés szerint.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjünk ki zsírral. Tenyérnyi kupacokat tegyünk kis távolságra egymástól, melyeknek a közepébe olyan nagyságú fészket készítsünk, vájjunk, amibe 1 tojást bele tudunk majd ütni.

Miután ez kész, toljuk előmelegített, 200 fokos sütőbe kb 25 percre.

Vegyük ki a tepsit a sütőből és ha nem látjuk elég mélynek a fészket, kanál segítségével mélyítsünk még rajta, majd mindegyik fészekbe üssünk egy tojást. Borsozzuk, paprikázzuk meg a tetejét és toljuk vissza sülni.

Addig süssük, amíg a tojás már nem folyékony.

Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/fasirtfeszek-2/