Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Favágó kedvence recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg karaj
  • 10 dkg szalonna
  • 5 db tojás
  • só
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 gerezd foghagyma
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítése

A borsót puhára főzzük és alaposan lecsepegtetjük. A kockázott szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk a borsót, ráöntjük a felvert tojásokat és lepényt sütünk belőle. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk mind a két oldalát, és kevés zsiradékon hirtelen sütjük. A tejfölhöz hozzáadjuk a mustárt, zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. A húsokat egy tepsi vagy tűzálló aljába sorakoztatjuk, ráborítjuk a lepényt, majd befedjük a tejfölös masszával. Megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/favago-kedvence/