Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fecskefészek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet sertés comb
  • 4 vékony szelet gépsonka
  • 4 db keményre főtt tojás
  • 5 dkg vaj
  • só

Elkészítése

A hússzeleteket úgy vágjuk be, hogy széthajtva, nagy szeleteket kapjunk, és ezeket kiverjük. Mindegyikre egy sonkaszeletet, erre egy megtisztított kemény tojást fektetünk, és egyenként összegöngyöljük. Megtűzzük, nehogy szétnyíljanak, megsózzuk, és a vajban, hirtelen, körös-körül megsütjük.

Ha combból készítjük, nemcsak hirtelen kisütjük, de kevés vízzel puhára is pároljuk a hústekercseket. (Bepanírozva is kisüthetjük a hústekercseket, de akkor nem vajban, hanem bő olajban sütjük, de mindig csak karajból, mert a comb szívós marad.)

A tál közepére egy nagy kupac burgonyapürét vagy párolt rizst halmozunk, és körülrakjuk a félbevágott tekercsekkel.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fecskefeszek/