Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Párolt húsok

Sertés receptek

Fehérborban párolt tarja

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 szelet tarja 1 evőkanál kakukkfű 1 evőkanál cukor olaj só, bors 5 dl száraz fehérbor 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál keményítő 1 dl főzőtejszín 1 evőkanál frissen vágott kapor Köretnek mirelit félkész burgonyakrokett, amit közben bő olajban kisütünk Elkészítése: A tarját szeletekbe vásároljuk, így már azzal nem kell foglalkozni, de ha egészben, akkor […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2017.10.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál cukor
  • olaj só, bors
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál frissen vágott kapor
  • Köretnek mirelit félkész burgonyakrokett, amit közben bő olajban kisütünk


Elkészítése:

A tarját szeletekbe vásároljuk, így már azzal nem kell foglalkozni, de ha egészben, akkor szeleteljük fel.

Sózzuk, borsozzuk. majd megszórjuk kakukkfűvel. A cukrot egy nagyobb edényben kevés olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt tarjaszeleteket sorba, hogy elférjenek.

Mindkét oldalát lepirítjuk, felöntjük a borral, és mellédobjuk a kettévágott hagymát.Fedő alatt pároljuk puhulásig.

Levesszük a fedőt, és hagyjuk hogy a leve a felére visszaforrjon. Kevés vízzel elkevert keményítőt hozzáadjuk, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

Felszeletelve burgonyakrokettel tálaljuk. Friss kaporral megszórjuk.

[box style=”info”]Amilyen egyszerű étel, olyan finom. A tarját sokszor csak sütik, pácolják, grillezik,vagy rántják, de nem is olyan lehetetlen a párolt változata, főleg ha az jó minőségű borban párolódik.

A hús nagyon omlós, és zamatos ízű lesz, a kapros szósz pedig a ráadás.Köretet bármit választhatunk, de krokettel a legfinomabb.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is