Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a húst mossuk meg alaposan, majd vágjuk 4-5 nagyobb szeletre. A szeletek mindkét oldalát bevagdossuk, hogy a pác jobban átjárja. Készítsünk egy pácot: egy kis tálba öntsünk 3-4 evőkanál olajat, adjunk hozzá 3 zúzott fokhagymagerezdet, sót, borsot, és ételízesítőt. Alaposan keverjük össze, majd dörzsöljük be vele a hússzeleteket. Helyezzük a húsokat a hűtőszekrénybe, és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a húst mossuk meg alaposan, majd vágjuk 4-5 nagyobb szeletre. A szeletek mindkét oldalát bevagdossuk, hogy a pác jobban átjárja. Készítsünk egy pácot: egy kis tálba öntsünk 3-4 evőkanál olajat, adjunk hozzá 3 zúzott fokhagymagerezdet, sót, borsot, és ételízesítőt. Alaposan keverjük össze, majd dörzsöljük be vele a hússzeleteket. Helyezzük a húsokat a hűtőszekrénybe, és hagyjuk állni, hogy jól átjárja a pác.

Közben a burgonyákat hámozzuk meg, és vágjuk négyfelé. Egy nagyobb tálba tegyünk kevés olajat és ételízesítőt, majd keverjük össze. A négyfelé vágott burgonyákat forgassuk meg ebben a keverékben. A répákat szintén hámozzuk meg, majd vágjuk fel hosszában négyfelé. A répákat sózzuk, borsozzuk. A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk fel karikákra.

Egy nagyobb tepsibe rendezzük el a bepácolt hússzeleteket, és öntsük rájuk az összes fűszeres olajat. A húsokat takarjuk be bacon szalonnával, majd a tepsibe helyezzük a fűszerezett burgonyákat is. Helyezzük a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük a húsokat és a burgonyát 40 percig.

40 perc elteltével vegyük ki a tepsit a sütőből, fordítsuk meg a húsokat, és forgassuk át a krumplit is. Ismét tegyük vissza a sütőbe, és ezt a lépést többször is megismételhetjük, hogy a hús és a krumpli egyenletesen átsüljön. Amikor már jól átpirultak, tegyük hozzá a répákat és a hagymakarikákat is, majd süssük tovább, amíg minden hozzávaló jól meg nem pirul.

Amíg a hús és a zöldségek sülnek, készítsünk egy mártást. Egy kis doboz tejfölt öntsünk egy tálkába, adjunk hozzá zúzott fokhagymát és apróra vágott zöld fűszereket, mint például bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű. Ízesítsük sóval, majd alaposan keverjük össze.

Tálaláskor a sült húst, krumplit és répákat szedjük egy tányérra, tegyünk rá pár hagymakarikát, és kínáljunk mellé egy kis mártást.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is