Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő sonkába tekert, töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj
  • só ízlés szerint

A töltelékhez

  • 2 darab zsemle
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 darab fagyos csirkemáj reszelve
  • 1 fej vöröshagyma reszelve
  • 15 dkg szeletelt feketeerdő sonka
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítése

A zsemlét vízbe beáztatjuk, majd kifacsarjuk és a tojással, fűszerekkel, hagymával, májjal alaposan összekeverjük.

A karajt kiklopfoljuk.

A töltelékből teszünk rá, ellapítjuk rajta, majd feltekerjük, majd sonkaszeletekbe göngyöljük.

Zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk a feltekert húsokat és alufóliával lefedjük.

230 fokra melegített sütőben 50 percig sütjük. A fóliát levéve és a hőfokot 180 fokra visszavéve 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/feketeerdo-sonkaba-tekert-toltott-karaj/