Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fésűs karaj különleges módon elkészített húsétel, amelybe vékony kolbászkarikákat töltünk. A fokhagymás pác és a szalonna együtt teszi szaftossá és ízletessé. Ünnepi alkalomra, családi ebédre vagy vacsorára is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2013.09.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A karajt alaposan megtisztítjuk, majd egy hosszú, éles késsel vágásokat ejtünk rajta: először középen egy mélyebb bemetszést, majd két továbbit úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst.

Az olajhoz keverjük a sót, borsot és a fokhagymakrémet (vagy a zúzott fokhagymát). Ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a karajt kívül és a vágások belsejében is. A kolbászt felkarikázzuk, és a karaj bemetszéseibe illesztjük.

A húst konyhai zsineggel szorosan átkötjük.

Sütés

Egy magasabb falú jénait kibélelünk a szalonnaszeletekkel, majd ráhelyezzük a karajt. Meglocsoljuk a maradék páclével, és lefedve, kb. 1 dl vízzel felöntve, 220 fokos hőlégkeveréses sütőben puhítjuk.

Amikor a hús megpuhult, levesszük a jénai tetejét, és további 30 percig sütjük, hogy szépen megpiruljon. Sütés közben időnként locsoljuk meg a szaftjával.

Tálalás

Ha megsült, hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük le a zsineget. Éles késsel szeleteljük, és krumplipürével kínáljuk.

Tipp

A kolbász helyett sonkát vagy sajtot is tölthetünk a karaj vágataiba. Ha szeretjük a pikáns ízeket, a páchoz tehetünk kevés csípős paprikát vagy mustárt is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is