Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Firenzei sertésborda

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Bő vízben puhára főzzük a megtisztított parajt, majd alaposan kinyomkodjuk és apróra vagdaljuk vagy turmixoljuk. Ha mélyhűtöttből készítjük, felengedjük, majd sűrű szűrőben alaposan kinyomkodjuk. A hússzeleteket kiveregetjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Olajjal elkevert vajban hirtelen megsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beleforgatjuk az előkészített parajt, majd egy nagy tűzálló tálba terítjük, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.12.30.

Hozzávalók

A mártáshoz

A tetejére

Elkészítése

Bő vízben puhára főzzük a megtisztított parajt, majd alaposan kinyomkodjuk és apróra vagdaljuk vagy turmixoljuk. Ha mélyhűtöttből készítjük, felengedjük, majd sűrű szűrőben alaposan kinyomkodjuk.

A hússzeleteket kiveregetjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Olajjal elkevert vajban hirtelen megsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beleforgatjuk az előkészített parajt, majd egy nagy tűzálló tálba terítjük, és sorban elhelyezzük rajta a hússzeleteket.

A mártáshoz a vajból és lisztből besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, amíg sűrű mártás nem lesz. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, tejfölt, reszelt sajtot és a szükséges fűszereket. Ezzel a mártással vonjuk be a hússzeleteket a paraj tetején, végül reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben halvány rózsaszínűre pirítjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is