Elkészítése
Bő vízben puhára főzzük a megtisztított parajt, majd alaposan kinyomkodjuk és apróra vagdaljuk vagy turmixoljuk. Ha mélyhűtöttből készítjük, felengedjük, majd sűrű szűrőben alaposan kinyomkodjuk.
A hússzeleteket kiveregetjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Olajjal elkevert vajban hirtelen megsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beleforgatjuk az előkészített parajt, majd egy nagy tűzálló tálba terítjük, és sorban elhelyezzük rajta a hússzeleteket.
A mártáshoz a vajból és lisztből besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, amíg sűrű mártás nem lesz. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, tejfölt, reszelt sajtot és a szükséges fűszereket. Ezzel a mártással vonjuk be a hússzeleteket a paraj tetején, végül reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben halvány rózsaszínűre pirítjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
