Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Firenzei sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontozott sertésborda
  • 60 dkg paraj (friss )
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • bors

A mártáshoz

  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojássárga
  • só
  • 1 csipet szerecsendió

A tetejére

  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Bő vízben puhára főzzük a megtisztított parajt, majd alaposan kinyomkodjuk és apróra vagdaljuk vagy turmixoljuk. Ha mélyhűtöttből készítjük, felengedjük, majd sűrű szűrőben alaposan kinyomkodjuk.

A hússzeleteket kiveregetjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Olajjal elkevert vajban hirtelen megsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba beleforgatjuk az előkészített parajt, majd egy nagy tűzálló tálba terítjük, és sorban elhelyezzük rajta a hússzeleteket.

A mártáshoz a vajból és lisztből besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, amíg sűrű mártás nem lesz. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, tejfölt, reszelt sajtot és a szükséges fűszereket. Ezzel a mártással vonjuk be a hússzeleteket a paraj tetején, végül reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben halvány rózsaszínűre pirítjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/firenzei-sertesborda/