Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Fokhagymás, bőrös sült oldalas

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fokhagymás, bőrös sült oldalas egyszerű és laktató étel, amely hétvégi ebédre vagy családi összejövetelekre is tökéletes. A hús kívül ropogós, belül omlós, a fokhagyma pedig intenzív ízt ad neki.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Hús előkészítése

Az oldalast a csontok között darabokra vágjuk. Bőségesen megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.

Tepsibe rendezés

A húsdarabokat tepsibe tesszük. A félbevágott fokhagymagerezdeket a húsok közé szórjuk, hogy sülés közben átjárja az íz.

Sütés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húsokat kb. 45 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Ezután alufóliával lefedjük, és addig sütjük tovább, amíg a hús teljesen omlós nem lesz.

Tipp

A sütés végén a fóliát levéve néhány percre bekapcsolhatjuk a grillfokozatot, így még ropogósabb lesz a bőr. Tálalhatjuk savanyúsággal vagy friss kenyérrel, de krumplipürével is nagyon jól illik hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is