Hús előkészítése
Az oldalast a csontok között darabokra vágjuk. Bőségesen megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.
Tepsibe rendezés
A húsdarabokat tepsibe tesszük. A félbevágott fokhagymagerezdeket a húsok közé szórjuk, hogy sülés közben átjárja az íz.
Sütés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húsokat kb. 45 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Ezután alufóliával lefedjük, és addig sütjük tovább, amíg a hús teljesen omlós nem lesz.
Tipp
A sütés végén a fóliát levéve néhány percre bekapcsolhatjuk a grillfokozatot, így még ropogósabb lesz a bőr. Tálalhatjuk savanyúsággal vagy friss kenyérrel, de krumplipürével is nagyon jól illik hozzá.