Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás, bőrös sült oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg oldalas
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 6-8 gerezd fokhagyma

Elkészítése

Hús előkészítése

Az oldalast a csontok között darabokra vágjuk. Bőségesen megszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel.

Tepsibe rendezés

A húsdarabokat tepsibe tesszük. A félbevágott fokhagymagerezdeket a húsok közé szórjuk, hogy sülés közben átjárja az íz.

Sütés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húsokat kb. 45 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Ezután alufóliával lefedjük, és addig sütjük tovább, amíg a hús teljesen omlós nem lesz.

Tipp

A sütés végén a fóliát levéve néhány percre bekapcsolhatjuk a grillfokozatot, így még ropogósabb lesz a bőr. Tálalhatjuk savanyúsággal vagy friss kenyérrel, de krumplipürével is nagyon jól illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-boros-sult-oldalas/