Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás csülökfalatkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg füstölt csülök
  • 1 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 4+2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl csülök főzőlé
  • bors
  • zsír

Elkészítése

A csülköt kuktában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük és kicsontozzuk. A főtt csülökhúst 1-2 ujjnyi hosszúkás csíkokra vágjuk.

A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, tisztított fokhagymát összezúzzuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a csülöklevét, lisztet, vöröshagymát, fokhagymát, mustárt és az őrölt borsot, (ha szükséges sózzuk) összekeverjük

A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában forgatjuk. Forró zsírban 3-4 perc alatt pirosra sütjük, a felesleges zsírt leitatjuk róla és máris tálalhatjuk. Párolt rizzsel, vagy tört burgonyával kínálhatjuk. Csípős savanyúságot adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Sztori:

Kedves ismerősömtől kaptam egy levelet, benne kb. 600 csülök recept. Mazsolázgatok közülük és ami tetszik elkészítem. Íme az egyik.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-csulokfalatkak/