Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús (lapocka vagy comb)
- 2 nagy fej hagyma
- 4 nagy szem burgonya
- 10 dkg parmezánsajt
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- só, bors
- Fokhagyma
- Petrezselyem
- Olívaolaj
Elkészítése:
A húst kis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon megsütjük, közben zúzott fokhagymát adunk hozzá.
A burgonyát megpucoljuk. A hámozóval vékony szeleteket hámozunk le belőle. Az így kapott szeleteket lisztezzük, és egy fél maréknyit forró olajban megsütünk.
Figyeljünk oda, hogy kis kupacok legyenek belőle, és összesüljenek.
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, szétszedjük majd lisztezzük. Forró olajban megsütjük.
Kevés olívaolajon egy evőkanálnyi lisztet hevítünk, majd felöntjük a tejjel.
Beleszórjuk a parmezánt, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet.

