Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Pecsenyék

Sertés receptek

Fokhagymás-paprikás pácolt csülök burgonya ágyon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kicsontozott csülök 4-5 ek olaj só bors majoránna 2 gerezd fokhagyma pirospaprika 5-6 nagyobb burgonya 2 fej vöröshagyma Elkészítése: Az olajban elkevertem a fűszereket, a fokhagyma gerezdeket beleaprítottam. Ezzel a páccal dörzsöltem be az előzőleg megmosott és megszárított csülköt. A páclében hagytam letakarva, kb 1,5 óráig. A sütőt előmelegítettem. A burgonyákat meghámoztam, felkarikáztam. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2017.10.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kicsontozott csülök
  • 4-5 ek olaj
  • bors
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 5-6 nagyobb burgonya
  • 2 fej vöröshagyma


Elkészítése:

Az olajban elkevertem a fűszereket, a fokhagyma gerezdeket beleaprítottam. Ezzel a páccal dörzsöltem be az előzőleg megmosott és megszárított csülköt. A páclében hagytam letakarva, kb 1,5 óráig.

A sütőt előmelegítettem. A burgonyákat meghámoztam, felkarikáztam. Egy tepsit 1 ek zsírral kikentem, majd a burgonya karikákkal kibéleltem. Ennek a tetejére helyeztem a csülköt, a páclét pedig ráöntöttem a tetejére.

A hagymát megtisztítva, negyedelve tettem a tepsibe, fóliával letakartam, majd az egészen 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöttem.

Sütés közben néha megforgattam a húst, majd a végén fólia nélkül pirítottem.

Érdemes időnként sörrel is locsolni, fantasztikus ízt ad neki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is