Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Fokhagymás-paprikás sertésfalatok cukkinilepénnyel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg pecsenye/karaj 1 dl tej 3 gerezd fokhagyma só, bors 3-4 ek sárgaborsó liszt (fehér liszt is jó) 2 tk őrölt piros paprika olaj víz A cukkinilepényhez: 1 nagyobb cukkini 1 répa 2 púpozott kk. só 1 kk só 1 kk delikát 4 ek rizsliszt 2 ek zabkorpa 1 tojás 1 gerezd fokhagyma […]

Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
pogi1987
Beküldte: 2016.07.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg pecsenye/karaj
  • 1 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3-4 ek sárgaborsó liszt (fehér liszt is jó)
  • 2 tk őrölt piros paprika
  • olaj
  • víz

A cukkinilepényhez:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 répa
  • 2 púpozott kk. só
  • 1 kk só
  • 1 kk delikát
  • 4 ek rizsliszt
  • 2 ek zabkorpa
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A húst felkockázzuk, kevés tejben zúzott fokhagymával beáztatjuk. Hosszabb ideig is érlelhetjük, de legalább 1 óráig pácoljuk.

A sárgaborsó liszttel és a piros paprikával összeforgatjuk, hogy mindenhol érje. Sóval, borssal ízesítjük.

Nem túl bő olajban megsütjük.

A cukkinilepény elkészítése:

A cukkinit és a répát késes aprítóval felaprítjuk. (Le is lehet reszelni, de az aprítóval gyorsabb.)

Rizsliszttel, zabkorpával és tojással összekeverjük.

Sóval, borssal, delikáttal és zúzott fokhagymával ízesítjük, majd egy kicsit állni hagyjuk.

Levet fog ereszteni, azt óvatosan leöntjük.

Púpozott evőkanálnyi mennyiséget rakunk a forró olajba, ellapogatjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pogi1987
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is