Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás, paradicsomos, tojásos karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg paraj
  • 1 kis tubus fokhagymakrém
  • 5-6 db paradicsom
  • 6 db tojás
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A karajt vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk (csak csínnyán a sóval, mert a fokhagymakrém is sós), majd mindkét oldalát bekenjük a fokhagymakrémmel. Ha kész, akkor egy közepes tepsi aljára tesszük, pici olajjal. Rákarikázzuk a paradicsomot, úgy hogy befedje a hússzeleteket. Alufóliával befedjük a tepsit és kb. 1,5 órán keresztül 160-170 fokon lassan puhára pároljuk. Amikor megfőtt a hús, levesszük a fóliát, és a paradicsomos húsokra (még forrón) ráütjük a tojásokat, majd visszatesszük a sütőbe, addig, míg megsülnek a tükörtojások.

Rizzsel vagy kockára vágott sültkrumplival a legfinomabb.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-paradicsomos-tojasos-karaj/