Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás sertéstarja rántva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A hús pácolásához

  • 4 nagy szelet tarja
  • 0,5 liter tej
  • 1 teáskanál grill fűszerkeverék
  • só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 4 gerezd fokhagyma

A panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, grill fűszerkeverékkel és átnyomott fokhagymával fűszerezzük. Tejjel leöntjük, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük pácolódni, de akár előző nap is elkészíthetjük. Minél tovább áll a pácban, annál puhább és ízletesebb lesz a hús.

A pácolás után a szeleteket lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Bő, közepesen forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat.

Köretként sült újburgonyát kínálunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-sertestarja-rantva/