Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás-sörös sült oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertés oldalas
  • fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl sör
  • fokhagymás só
  • ételízesítő
  • 3 evőkanál sertészsír
  • pirosarany (vagy gulyáskrém )

Elkészítése

 

Az oldalast feldarabolom és fokhagymás sóval valamint ételízesítővel befűszerezem és a hűtőbe teszem minimum fél órára, de inkább több időre.

A tepsit kiolajozom és beleteszem az oldalas darabokat. A fokhagymákat megtisztítom és a hús közé rakom.

Ha nagy darabokban van a oldalas akkor késsel vágok kis zsebeket a húsba és oda is teszek fokhagymát.

Ha ez megvan akkor a hús alá öntöm a sört. A hús tetejére teszem kis darabokban a sertészsírt. Alufóliával lefedem, és előmelegített sütőbe teszem.

Az első 10 percbe magas hőfokon sütöm, majd 10 perc után alacsony lángon sütöm.

Kb. 1 óra elteltével megnézem a húst és megkenem a húsok mindkét oldalát pirosarannyal vagy gulyáskrémmel.

Mindkettő jó hozzá, én már mindkettővel próbáltam. Ha a hús már megpuhult akkor leveszem az alufóliát róla és mindkét oldalát megpirítom egy kicsit. Sült krumplival tálalom.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-soros-sult-oldalas/