Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Fokhagymás sült oldalas párolt birsalmával, burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az oldalast befűszerezzük sóval, bossal és római köménnyel, majd állni hagyjuk. Addig megfőzzük a megtisztított, kockára vágott burgonyát bő, sós vízben. A birsalmát alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy ép ellepje és ízesítjük cukorral, csipet sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, majd közepesen puhára pároljuk. A kockára vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk. Felforrósítjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Az oldalast befűszerezzük sóval, bossal és római köménnyel, majd állni hagyjuk.

Addig megfőzzük a megtisztított, kockára vágott burgonyát bő, sós vízben.

A birsalmát alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, hogy ép ellepje és ízesítjük cukorral, csipet sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, majd közepesen puhára pároljuk.

A kockára vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk.

Felforrósítjuk a zsírt belerakjuk a befűszerezett oldásokat mind két oldalát kérgesítjük, majd felöntjük kevés vízzel, belerakjuk a héjas fokhagymát és megpároljuk.

Ha megpuhult szép pirosra, ropogósra sütjük.

A megfőtt burgonyát leszűrjük, kruplinyomóval összetörjük sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a megpirított hagymát a zsírjával együtt és összekeverjük.

Együtt tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is