Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Fokhagymás sült tarja körettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 szép szelet tarja só ízlés szerint őrölt bors ízlés szerint 4 gerezd fokhagyma 1 ek sertészsír 1 dl víz Párolt káposztához: 1 közepes fej fehér káposzta 1 kk cukor 1 fej vöröshagyma 1 csapott ek sertészsír köménymag ízlés szerint bors ízlés szerint 1 kk pirospaprika 1 db babérlevél 1 tk só Burgonya püréhez: […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.05.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 szép szelet tarja
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 dl víz

Párolt káposztához:

  • 1 közepes fej fehér káposzta
  • 1 kk cukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csapott ek sertészsír
  • köménymag ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk só

Burgonya püréhez:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 ek vaj
  • 1 dl tej
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

A hús szeleteket sózzuk,borsozzuk.

Egy tepsit kikenjük a zsírral. Rátesszük a tarja szeleteket, majd a fokhagymát felaprítjuk és a tarjára szórjuk.

A vizet a tepsibe öntjük, alufóliával befedjük. 200 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütés félidejében a húsokat megfordítjuk. A sütés végén levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Közben elkészítjük a köretet. A káposzta külső leveleit leszedjük, folyó víz alatt leöblítjük, majd szárazra töröljük. Félbe vágjuk és a torzsáját kivágjuk. Káposzta gyalun legyaluljuk vagy kézzel szép vékonyra szeljük.

A vöröshagymát megpucoljuk, apróbbra feldaraboljuk. Egy evőkanál zsírt felolvasztunk egy közepes lábasban. Rádobjuk a hagymát és kissé megfonnyasztjuk. Ezután rátesszük a káposztát, a babérlevelet, köményt, borsot, sót és a cukrot, majd fedő alatt pároljuk. Ha kell, akkor kevés vizet is önthetünk alá. A végén keverjük hozzá a pirospaprikát és az ecetet.

A püréhez a krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük.

Leszűrjük, majd a tejjel és a vajjal pürésítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is