Hús
A tarját kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Egy szélesebb lábas aljára zsírt teszünk, a húsokat belehelyezzük, majd ráöntünk 1–2 dl vizet, és megszórjuk a zúzott fokhagymával. Lefedve, közepes lángon puhára sütjük, időnként megforgatva és a folyadékot pótolva.
Paradicsommártás
Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 1–2 dl vízzel. Sóval, kevés cukorral ízesítjük, beledobjuk a zellerlevelet, végül hozzáöntjük a paradicsomlevet. Összeforraljuk, majd a zellerlevelet eltávolítjuk.
Burgonyapüré
A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a tejjel és a margarinnal krémesre törjük.
A fokhagymás tarját a paradicsommártással és a burgonyapürével együtt tálaljuk.
Tipp
A paradicsommártás ízét friss bazsalikommal vagy egy kevés oregánóval is feldobhatjuk. Ha szeretnénk gazdagabb köretet, a burgonyapürébe keverhetünk reszelt sajtot vagy egy kevés szerecsendiót is.