Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás sült tarja paradicsomos mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli tarja
  • 2 evőkanál zsír
  • só
  • bors
  • 5 gerezd fokhagyma

A paradicsommártáshoz

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • cukor
  • 1 db zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 0,5 liter házi paradicsomlé

A burgonyapüréhez

  • 60 dkg burgonya
  • só
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál margarin

Elkészítése

Hús

A tarját kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sóval és borssal bedörzsöljük. Egy szélesebb lábas aljára zsírt teszünk, a húsokat belehelyezzük, majd ráöntünk 1–2 dl vizet, és megszórjuk a zúzott fokhagymával. Lefedve, közepes lángon puhára sütjük, időnként megforgatva és a folyadékot pótolva.

Paradicsommártás

Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 1–2 dl vízzel. Sóval, kevés cukorral ízesítjük, beledobjuk a zellerlevelet, végül hozzáöntjük a paradicsomlevet. Összeforraljuk, majd a zellerlevelet eltávolítjuk.

Burgonyapüré

A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a tejjel és a margarinnal krémesre törjük.

A fokhagymás tarját a paradicsommártással és a burgonyapürével együtt tálaljuk.

Tipp

A paradicsommártás ízét friss bazsalikommal vagy egy kevés oregánóval is feldobhatjuk. Ha szeretnénk gazdagabb köretet, a burgonyapürébe keverhetünk reszelt sajtot vagy egy kevés szerecsendiót is.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-sult-tarja-paradicsomos-martassal/