Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéskaraj
  • 10 dkg liszt
  • olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • Erős Pista
  • alaplé
  • 0,5 kg burgonya

Elkészítése

A húsokat kiklopfoljuk. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és amikor az olaj forró, beletesszük a lisztbe forgatott hússzeleteket (natúr sütés). Mikor a húsok megsültek, kivesszük őket, és a serpenyőt félrehúzzuk.

A serpenyőbe teszünk egy kevés lisztet, simára elkeverjük, megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáöntünk egy kevés vizet vagy csontalaplevet. Ízesítjük sóval, borssal, esetleg erős Pistával és préselt fokhagymával ízlés szerint. Visszatesszük a húsokat a mártásba, és összeforraljuk.

Közben a megtisztított burgonyát hasábra vágjuk és bő olajban kisütjük. Amikor kész, egy edénybe tesszük a kisült burgonyát, majd sóval, borssal és fűszerpaprikával megszórjuk és összekeverjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-szelet/