Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertésszeletek

Fokhagymás tarja

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tarjákat jól mossuk meg, és a széleit 3-4 helyen fél cm mélyen vagdossuk be, hogy sülés közben a hús inai ne ránduljanak össze. A húst dörzsöljük be olajjal – ennél több zsiradékra nem lesz szükség – majd sózzuk, borsozzuk, és egy vaslapon, serpenyőben, vagy grillserpenyőben mindkét oldalát erős lángon süsük 3-3 percig. Nem baj, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A tarjákat jól mossuk meg, és a széleit 3-4 helyen fél cm mélyen vagdossuk be, hogy sülés közben a hús inai ne ránduljanak össze.

A húst dörzsöljük be olajjal – ennél több zsiradékra nem lesz szükség – majd sózzuk, borsozzuk, és egy vaslapon, serpenyőben, vagy grillserpenyőben mindkét oldalát erős lángon süsük 3-3 percig. Nem baj, ha a hús néhány helyen odakap, a lényeg a gyors sütés, hogy a szaft a húsban maradjon.

Ha a húsok átsültek, akkor az egyik oldalukat kenjük meg a fokhagymával, és szórjuk meg a zöldfűszerekkel – én rozmaringot, kakukkfüvet, vagy majoránnát szoktam használni – és tegyük be 10 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ennyi idő alatt sem a fokhagyma, sem a zöldfűszerek nem égnek meg, de az ízek összesülnek, és a hús sem szárad ki.

A fokhagymás tarját fogyasszák burgonya, vagy rizskörettel.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is