Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás tarja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli tarja
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A páchoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk pirospaprika

A hempergetéshez:

  • 15 dkg finomliszt

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj


Elkészítése:

A húst felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát besózzuk és őrölt borssal megszórjuk.

A tojásokat, a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát összekeverjük egy tálban. Ebbe beletesszük a hússzeleteket.
Lefedjük a tetejét és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Sütés előtt lisztbe mártjuk a pácolt hússzeleteket és fedő alatt, felhevített étolajban kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-tarja-2/