Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertésmáj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 liter tej

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A májról eltávolítjuk a hártyákat és az ereket, majd felszeleteljük. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, és belekeverjük a tejbe. A májszeleteket a fokhagymás tejbe helyezzük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap lecsepegtetjük a májat, papírtörlőn leszárítjuk, majd a szokásos módon panírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, közepes lángon melegített olajban kisütjük, ügyelve arra, hogy ne maradjon véres, de ne is száradjon ki.

Köretként petrezselymes burgonyát tálalhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-tejben-pacolt-sertesmaj/