Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás-tejfölös aprópecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál liszt
  • só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A lisztet összekeverjük sóval és borssal. A sertéscombot apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, és alaposan összekeverjük, hogy a hús minden oldalát bevonja.

Egy másik tálban a tejfölt elkeverjük a mustárral, az apróra zúzott fokhagymával és a reszelt sajt felével. A mártást hozzáadjuk a lisztes húshoz, és alaposan átforgatjuk, hogy a hús mindenütt bevonódjon a tejfölös keverékkel.

Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és beleöntjük a mártásos húst. A tetejére rászórjuk a maradék reszelt sajtot, majd a tálat alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 10 percig sütjük, hogy a tetején a sajt aranyszínűre piruljon.

Tálalhatjuk rizzsel, sült burgonyával vagy friss salátával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-tejfolos-apropecsenye/