Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás tepsis tarja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 szelet tarja
  • 6 darab burgonya
  • 3 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • só
  • bors

Elkészítése

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és egy zsírral kikent tepsibe tesszük, majd alufóliával letakarjuk és 210 fokon pároljuk 1 órán át.

Ezalatt a burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben héjában félpuhára főzzük. Leöntjük a forró vizet és fedő alatt tartjuk.

2 fej fokhagymát (héjastól) középen kettévágunk, a harmadikat gerezdekre szedve megtisztítjuk és felkarikázzuk.

A félig átsült tarját kivesszük a tepsiből és kibéleljük az alját a hasábokra vágott (héjas) burgonyával, közé helyezzük a fél fej fokhagymát, visszatesszük a húsokat és innentől már alufólia nélkül szép pirosra sütjük.

A legvégén mielőtt elkészülne az étel, a fokhagyma karikákat végigrakosgatjuk a húsokra, zsírral kicsit meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk és 10 percre visszatesszük a 210 fokos sütőbe.

Ugyanúgy, mint a brassóit, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-tepsis-tarja/