Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg hús (bármi lehet, karaj, tarja, comb)
  • 1 kisebb fej fokhagyma (aki nem nagyon szereti tehet bele kevesebbet is)
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál finomliszt (a sűrítéshez )
Fokhagymás tokány első lépés

Elkészítése

A húst kis kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Amikor már fehér, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára főzzük. Főzés közben, ha elfövi a levét, öntsünk hozzá vizet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk az összezúzott vagy lereszelt fokhagymát. Kiveszünk egy picit a levéből, és csomómentesen elkeverjük 2-3 kanál liszttel, majd visszaöntjük a húsra és besűrítjük.

Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fokhagymas-tokany/