Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fordított hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csontnélküli sertéskaraj
  • 1 fej vöröshagyma
  • reszelt sajt
  • só
  • bors

Panírozáshoz

  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt

Öntethez

  • 0,5 liter víz
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál ketchup
  • kevés házi ételízesítő

Elkészítése

A felszeletelt karajt kiklopfoljuk nem túl vékonyra, sózzuk, borsozzuk,állni hagyjuk kis ideig. A húsokat fordítva bepanírozzuk először zsemlemorzsába, majd tojásba és végül lisztbe. Kevés zsiradékon hirtelen kisütjük a húsokat.

Tepsibe egymás mellé tesszük, ha nagyobb adagban készül, akkor tehetjük egymásra is csak tegyünk a húsok közé pirított vöröshagymát és reszelt sajtot.Az egy fej apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megfuttatjuk és az elősütött húsokra osztjuk, majd ízlés szerint reszelt sajtot szórunk rá.

Az öntethez valókat alaposan összekeverjük és ráöntjük a húsokra. Kb 170- 180 fokon addig sütjük míg az öntetet felszívja.

https://receptneked.wps.hu/sertes/forditott-hus/