Elkészítése
Hús előkészítése:
A hússzeleteket megszórjuk zsemlemorzsával, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
Bunda elkészítése:
A tojásokat egy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
Elősütés:
A hússzeleteket belemártjuk a tojásos-lisztes keverékbe, majd a felhevített olajban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Öntet elkészítése:
A vizet felforraljuk a húsleveskockákkal, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot és a reszelt fokhagymát, majd jól elkeverjük.
Sütés:
A hússzeleteket egy tepsibe, élükre állítva egymás mellé sorakoztatjuk. Ráöntjük az elkészített húsleveses öntetet, majd alufóliával lefedjük.
210 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb.25 percig sütjük fólia alatt.
Ezután levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, amíg a hús zsírjára sül, azaz a leve elpárolog.
Fontos: a húsokat nem sózzuk!

