Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fordított rántott hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz:

  • 6 szelet sertéscomb
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • víz

Sütéshez:

  • 5 dl olaj

Öntethez

  • 3 dl víz
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab húsleveskocka

Elkészítése

Hús előkészítése:

A hússzeleteket megszórjuk zsemlemorzsával, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.

Bunda elkészítése:

A tojásokat egy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.

Elősütés:

A hússzeleteket belemártjuk a tojásos-lisztes keverékbe, majd a felhevített olajban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Öntet elkészítése:

A vizet felforraljuk a húsleveskockákkal, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot és a reszelt fokhagymát, majd jól elkeverjük.

Sütés:

A hússzeleteket egy tepsibe, élükre állítva egymás mellé sorakoztatjuk. Ráöntjük az elkészített húsleveses öntetet, majd alufóliával lefedjük.

210 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb.25 percig sütjük fólia alatt.

Ezután levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, amíg a hús zsírjára sül, azaz a leve elpárolog.

Fontos: a húsokat nem sózzuk!

https://receptneked.wps.hu/sertes/forditott-rantott-hus-2/