Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fordított rántott hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 szelet sertéscomb
  • zsemlemorzsa
  • 5-6 db tojás
  • liszt
  • olaj (a sütéshez )
  • 0,5 liter víz
  • 2 db húsleveskocka (tyúk vagy marha)
  • pirospaprika
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve )
Fordított rántott hús

Elkészítése

A combszeleteket zsemlemorzsával meghintve kiklopfoljuk. A tojásokat felverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó palacsintatészta sűrűségű legyen az állaga. A hússzeleteket belemártjuk, és a felhevített olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Papírtörlőre szedjük őket.

A vizet felforraljuk a húsleveskockával, majd 1 kávéskanál pirospaprikát, borsot és a reszelt fokhagymát is belekeverjük. A kisült hússzeleteket olajozatlan tepsibe, élére állítva sorakoztatjuk.

Az elkészített húsleveslét ráöntjük, alufóliával lefedjük, és a sütőbe toljuk. Kb. 25 percig sütjük fólia alatt, majd levesszük róla. Akkor kész, ha a ráöntött levet beszívta. A húsokat nem sózzuk!

https://receptneked.wps.hu/sertes/forditott-rantott-hus/