A csülköt alaposan megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és hozzáadjuk a sót, ételízesítőt, borsot, majoránnát, pirospaprikát és babérlevelet. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús könnyedén le nem válik a csontról.
Amíg a csülök fő, elkészítjük az öntetet. A tejfölt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, sót, pirospaprikát, majd kevés vizet öntünk hozzá, hogy folyékonyabb állagú legyen. Alaposan elkeverjük, és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor a csülök megfőtt, leszűrjük, és eltávolítjuk a csontot. A húst egy tűzálló tálba helyezzük, megszórjuk pirospaprikával, és kevés olajat öntünk alá. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt enyhén megpirítjuk. (A sütést el is hagyhatjuk, ha inkább csak főtt csülköt szeretnénk.)
Tálaláskor a csülök mellé kínáljuk a hűtött tejfölös öntetet. Köretként burgonyát, például főtt vagy sült krumplit készíthetünk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!