Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Sertés receptek

Francia csülök

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A francia csülköt bő vízben feltesszük főni, ízesítjük sóval, egész borssal, vöröshagymával, TV paprikával, fokhagymával és paradicsommal. Amikor a csülök háromnegyedig megfőtt, kivesszük a főzőléből, és még forrón eltávolítjuk belőle a csontokat úgy, hogy a csülök egyben maradjon. Ezután a csülköt készre és ropogósra sütjük a sütőben. Amíg sül a csülök, elkészítjük hozzá a mártást. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A francia csülköt bő vízben feltesszük főni, ízesítjük sóval, egész borssal, vöröshagymával, TV paprikával, fokhagymával és paradicsommal. Amikor a csülök háromnegyedig megfőtt, kivesszük a főzőléből, és még forrón eltávolítjuk belőle a csontokat úgy, hogy a csülök egyben maradjon. Ezután a csülköt készre és ropogósra sütjük a sütőben.

Amíg sül a csülök, elkészítjük hozzá a mártást. Egy edényben forrósítunk olajat, majd hozzáadjuk a lisztet és aranybarnára pirítjuk (rántást készítünk). Levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a piros paprikakeveréket (csípős és csemege), majd a hideg alaplé felét, és csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik (a sűrű főzőtejszín állagára kell hasonlítania). Ha túl sűrű, alaplével hígítjuk. Ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Amikor a mártás felforrt, levesszük a tűzhelyről és pihenni hagyjuk.

A főzőtejszínt vagy tejfölt összekeverjük a mustárral, ízlés szerint csomómentesre, majd a mártáshoz adjuk, hogy krémesebb legyen.

Ajánlott köretek:

  1. Párolt rizs
  2. Hagymás tört burgonya

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Francia Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is