Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db francia csülök
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 dl olaj (napraforgó)
  • egész bors
  • só
  • mustár
  • 10 dkg liszt (finom)
  • 0,5 liter alaplé
  • tejföl (vagy tejszín )
  • bors
  • fűszerpaprika ( fele csípős fele csemege)
Francia csülök

Elkészítése

A francia csülköt bő vízben feltesszük főni, ízesítjük sóval, egész borssal, vöröshagymával, TV paprikával, fokhagymával és paradicsommal. Amikor a csülök háromnegyedig megfőtt, kivesszük a főzőléből, és még forrón eltávolítjuk belőle a csontokat úgy, hogy a csülök egyben maradjon. Ezután a csülköt készre és ropogósra sütjük a sütőben.

Amíg sül a csülök, elkészítjük hozzá a mártást. Egy edényben forrósítunk olajat, majd hozzáadjuk a lisztet és aranybarnára pirítjuk (rántást készítünk). Levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a piros paprikakeveréket (csípős és csemege), majd a hideg alaplé felét, és csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik (a sűrű főzőtejszín állagára kell hasonlítania). Ha túl sűrű, alaplével hígítjuk. Ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Amikor a mártás felforrt, levesszük a tűzhelyről és pihenni hagyjuk.

A főzőtejszínt vagy tejfölt összekeverjük a mustárral, ízlés szerint csomómentesre, majd a mártáshoz adjuk, hogy krémesebb legyen.

Ajánlott köretek:

  1. Párolt rizs
  2. Hagymás tört burgonya
https://receptneked.wps.hu/sertes/francia-csulok/